Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

FISKEKVOTER ER MED TIL AT SIKRE ET BÆREDYGTIGT FISKERI ⚓️

Fiskerne passer på havet, og dét sker bl.a. gennem fiskekvoterne. For fiskerne fanger kun det, som de har kvote til.

Og netop kvoterne er ikke sat tilfældigt. De bliver fastsat ud fra biologisk rådgivning fra Det Internationale Havforskningsråd 👩‍🔬 Her tages der både hensyn til, hvor fisken er i fødekæden, og at bestanden skal kunne reproducere sig 🐟🐟🐟🐟🐟

Eller mere mundret: Kvoterne sikrer, at der også året efter er fisk at fange 🙌

#bæredygtigtdanskfiskeri #grønomstilling #danskfiskeri
... Se mereSe mindre

𝗡𝗢𝗥𝗧 𝗦𝗘𝗔 𝗖𝗢𝗟𝗟𝗚𝗘 𝗛𝗔𝗥 𝗙𝗔̊𝗘𝗧 𝗡𝗬𝗧 𝗞𝗔𝗠𝗣𝗔𝗚𝗡𝗘𝗦𝗜𝗧𝗘💙🧡 ... Se mereSe mindre

I Thy huserer turist- og udviklingschef for Destination Vestkysten Mai Manaa, hvor hun igennem en lang årrække har kæmpet for at inspirere andre til at dykke ned i havets spisekammer.
Hun har blandt andet udviklet det populære koncept Fisken på Disken i Hanstholm, hvor deltagere lærer alt om, hvornår fisk er i sæson, hvordan de fileteres og hvordan de tilberedes. Og hver fredag til det årlige arrangement bliver alle de lokale folkeskoleklasser inviteret til at komme forbi havnen og stege deres egen fisk, for Mai Manaa vil gerne have, at børn skal lære at være trygge med at stege og spise fisk. Og derfor er hun den tredje og sidste nominerede til prisen som Årets Stjerneskud✨🤩
... Se mereSe mindre

I har måske hørt om de fem Østjyske Borgmestre, der for et par uger siden fremsatte et forslag om forbud mod bundtrawl ved de Østjyske kyster!

Bag forslaget står borgmestrene: Peter Sørensen, Horsens Kommune. Lone Jakobi, Odder Kommune, Marcel Meijer, Samsø Kommune. Michael Stegger Jensen - Borgmester i Syddjurs Kommune, Syddjurs Kommune, Jacob Bundsgaard, Aarhus Kommune samt Nicolaj Bang, rådmand for Teknik og Miljø i Aarhus Kommune.

Kære Borgmestre
Først og fremmest er jeg glad for, at I ønsker at gøre noget for vores havmiljø. Det er uden diskussion en nødvendighed, hvis vi skal opretholde livet i havet.
MEN at komme med et sådant forslag uden at høre os det hele handler om, det synes jeg er for letkøbt og ikke i orden. Hvis forslaget gennemføres, så mister jeg og mine få tilbageværende kolleger retten til at være i en stor del af det område vi lever af at fiske i.
Vi har investeringer som skal forrentes og familier, der skal forsørges! Jeg kan med min lille kutter ikke bare sejle mange timer fra land. Jeg er alene ombord og stavnsbunden til at leve af det kystnære fiskeri. Forslaget her vil betyde et endeligt farvel til Kutter Annika, Frisk fisk Ebeltoft og de andre mindre fartøjer her på Østkysten.
Der er ingen, der mere end os fiskere ønsker et sundt og bæredygtigt havmiljø og i kampen mod dette vil vi have FAKTA på bordet!!
Hvorfor gennemføre et tiltag, som efter vores bedste overbevisning ingen effekt vil få? Udover at lukke den smule fiskerelateret liv, der stadig er tilbage i havne som fx Grenaa og Ebeltoft.

Der er masser af steder at sætte ind og et forslag kan ikke stå alene i kampen mod et bæredygtigt havmiljø. Lige nu blæser det og iltsvindet er ikke alarmerende længere. Det trækker ikke længere overskrifter, men blæsevejret fjerner ikke årsagen til iltsvindet!! Lad nu fagpersoner komme til og se på alt det, som skaber problemerne!!
Hvis, det viser sig, at det er mig og mine kolleger, der ødelægger det hele. Så vis os den respekt at hjælpe os godt herfra!! Vi fiskere har stået på mål for meget de sidste mange årtier. Vi har igennem tiden sagt farvel til mange gode kolleger, og vi er kun ganske få fiskere tilbage.
Med en salami-metode mister vi gang på gang, år efter år rettigheder og ret til at fiske. Vi skal fiske med grejer, der lukker 20 % af fangsten ud og nu ved vi snart heller ikke, hvor vi må være?

Det her er et SOS MAYDAY!! fra et meget presset erhverv. Hjælp os herfra, hvis vi vitterlig har så meget på samvittigheden! Med den hetz der kører hele tiden er vores kuttere og fiskerettigheder værdiløse. Hvem er efterhånden naiv nok til at starte op i fiskerierhvervet og investere sine sparekroner her??

Så kære Borgmestre. Vi beder om jeres hjælp! Jeg elsker mit erhverv, jeg har aldrig lavet andet. Fiskeri er ikke bare et arbejde. Det er mit livsværk! Jeg vil begræde, hvis alt lukker og slukker, især hvis det er pga. en “god idé” fra jer, der ikke bygger på en faglig vurdering af forholdene.
Vil I ikke godt undersøge sagen ordentlig? Kig på jeres egen råstofindvinding, på udledninger, klapninger, skarver mv. Der har ikke været fisket i Århusbugten de sidste 20-25 år. Hvorfor kommer fiskene ikke igen, når vi giver området ro? Det kunne I jo passende prøve at sætte en biolog eller to til at kigge på inden I jager os væk!! HUSK når vi først er væk, så kommer vi aldrig igen…! 😢

Del gerne, hvis I synes der er lidt fornuft i det jeg skriver!

Hvad siger I til det? Kristian Bøgsted, Bjarne Laustsen, Nick Zimmermann - Dansk Folkeparti, Asger Christensen i EU, DTU Aqua, Leif Lahn Jensen, Henrik Skaarup Lund, Kasper Bjerregaard, Jens Meilvang, Per Larsen, Danmarks Fiskeriforening, Hans Kristian Skibby, Dansk Folkeparti Syddjurs Lokalforening.
... Se mereSe mindre

2 måneder siden
Hanstholm Fiskeriforening

👑🥕 ROLL UPS TIL HANSTHOLM FISKERIFORENING ⚓️🐟🦞

Vi har igen haft fornøjelsen af at designe og producere to klassiske 85 x 200 cm roll ups til Hanstholm Fiskeriforening – sidst var i 2016, så tiden var inde til nogle nye 😁 – som de bl.a. kan bruge på DanFish International 2023, der er en af verdens mest betydningsfulde fiskerimesser, og som afholdes i Aalborg Kongres & Kultur Center. Messen er startet i dag og slutter på torsdag.

Vi takker for ordren, og håber på, at messen "går i fisk" 🐠😁
... Se mereSe mindre

Comment on Facebook

- flot som sædvanlig, Erik 😊👍🐟

2 måneder siden
Hanstholm Fiskeriforening

Så er fiskerimesse 2023 igang
Individet af bl.a. Svend Erik Andersen
Kom og besøg os på Hanstholm Standen
... Se mereSe mindre

Så er fiskerimesse 2023 igang 
Individet af bl.a. Svend Erik Andersen 
Kom og besøg os på Hanstholm Standen
2 måneder siden
Hanstholm Fiskeriforening

Dag nr 2 på bestyrelsetur til kbh
Skibskredit foden var første besøg har dagsorden grønomstilig og de fulgte deres kunder i at når deres mål i den grønne omstilling og det vil være et krav for at låne penge efter 2025
Der efter besøg dfpo og 3 timer i Fiskeristyrelsen rundvisning og masse af spørsmål til styrelsen og grund gennemgang af Bent Pallingsgaard af de forstående forhandlinger til Eu Uk og Norges forhandlinger
Der efter afslutning på Nordisk Flim med rundvisning
... Se mereSe mindre

Comment on Facebook

Du formand skal du aldrig med på billederne?

2 måneder siden
Hanstholm Fiskeriforening

Så starter anden dag på bestyrelsetur til København
I går var vi på mærsk og høre om det sidst nye grønne skib Laura mærsk
Deres bestyrelse træf beslutning i 2018 at de ville lave ny grøn kurs
Meget spænende og interesant
Der efter besøg på chr borg med rundvisning af Simon Kollerup og Torsten Schack
I dag stater vi ved skibskredidt fonden
Det efter Danmarks Fiskeriforening og Fiskeristyrelsen
... Se mereSe mindre

Comment on Facebook

Simon kollerup og Torsten Schack…👏👏🙏🙏

2 måneder siden
Hanstholm Fiskeriforening

Selvom ICES vurderer, at torskebestanden i Nordsøen og Skagerrak er vokset med 46%, anbefaler ICES en reduktion af kvoten på torsk i Nordsøen og Skagerrak på 12%. Det er under alt kritik, lyder det fra Danmarks Fiskeriforening.

Læs mere her: fiskeritidende.dk/nyheder/fiskeri/2023/september/dfpo-dybt-kritisabel-raadgivning-for-torsk-i-nor...
... Se mereSe mindre

Comment on Facebook

Jo mere bliver der til russerne

De er satme helt væk 😞

De vil have lukket fiskerriet det arbejder de på at gøre det så surt for alle fiskere

3 måneder siden
Hanstholm Fiskeriforening

Stadig gang i fisken på disken men åben fartøj, fiske auktion og masser af smags og salgsboder
Henrik og andres har også åben fartøj
Forsætter også søndag
... Se mereSe mindre

Se flere nyheder