Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

Scenen KBH ... Se mereSe mindre

Video image

Comment on Facebook

Comment on Facebook

Godt i står sammen

Rigtig flot syn. Tak.

Det er folkets demonstration, som finder sted i København og Aarhus lørdag den 21. november. Demonstrationen er ikke organiseret af hverken interesseorganisationer eller politiske organisationer. Den er arrangeret af græsrødder for at give mulighed for at udtrykke frustration over manglende forståelse for de problemstillinger, der udfordrer erhvervslivet i Danmarks landdistrikter.

Frustrationer, der desværre er rigeligt af i dansk fiskeri, hvor Danmarks Fiskeriforening og Danmarks Pelagiske Producentorganisation oplever, at politikere og forvaltningen langt fra altid er løsningsorienteret.

Et stort antal fartøjer i Danmarks Fiskeriforenings og Danmarks Pelagiske Producentorganisation har på eget initiativ valgt at deltage i demonstrationen i København. Den beslutning møder stor forståelse og sympati fra formændene for de to organisationer:

- Danske fiskere oplever, at regler og retningslinjer for fiskeriet bliver mere og mere komplicerede for hver dag, der går. Vi er tilhængere af både regler og kontrol. Men vi oplever, at reguleringen og kontrollen tager overhånd, og at reglerne strider imod, hvad der rent faktisk kan lade sig gøre i fiskeriet. Det betyder, at vores medlemmer i mange tilfælde bliver straffet for at overtræde regler, der absolut ikke giver mening og som ikke kan overholdes. Det skaber mismod og frustration, og vores medlemmer oplever, at politikerne hverken lytter eller respekterer erhvervet, siger Fridi Magnusen, formand for Danmarks Pelagiske Producentorganisation.

- Der er blevet for langt imellem EU og København i forhold til virkeligheden på havet og i danske havne. Regel-tyranni presser fiskeriet og mulighederne for at fortsætte en bæredygtig udvikling af fiskeriet. Det bliver eksempelvis tydeligt, når politikerne vælger at placere en havvindmøllepark midt i et vigtigt fiskeriområde. Helt unødvendigt og endda helt uden forudgående dialog med erhvervet. Jeg kan godt forstå, at vores medlemmer har behov for at komme af med deres bekymringer og frustrationer, siger Svend-Erik Andersen, formand for Danmarks Fiskeriforening.

Det forventes, at de mange fiskefartøjer lægger til kaj ved Langelinie i København.
... Se mereSe mindre

Comment on Facebook

Flot syn. God kamp💪💪💪💪💪

20. november 2020

Dansk fiskeri byder Rasmus Prehn velkommen

I Danmarks Fiskeriforening ser man frem til samarbejdet med den nye minister for fødevarer, landbrug og fiskeri, Rasmus Prehn.

Dansk fiskeri står over for store udfordringer med brexit ventende forude og en række svære forhandlinger om fiskekvoterne for 2021. Derfor er dialogen med erhvervet vigtigere end nogensinde før.

- Vi glæder os rigtig meget til samarbejdet med den nye minister. Opgaver er der nok af, og fiskeriet er udfordret på flere fronter. Derfor håber vi på et tæt og godt samarbejde med den nye minister sådan, at vi i samarbejde kan fremtidssikre fiskeriet, lyder det fra Svend-Erik Andersen, formand for Danmarks Fiskeriforening.

Fiskeriet kæmper konkret med en jungle af regler, og det gør, at det er vanskeligt at være fisker. Derfor er det et stort ønske fra fiskerierhvervet, at den nye minister vil gøre en indsats for at fjerne den unødvendige regulering, der står i vejen for fiskerierhvervets udvikling. Samtidig er dansk fiskeri klar til at udvikle fiskeriet i en endnu mere bæredygtig retning.

- I dag er 80 procent af landingerne i dansk fiskeri bæredygtighedscertificeret, og CO2-udledningen er reduceret med 60 procent siden starten af 90’erne. Men vi er ikke i mål endnu. Vi er klar til at tage de næste skridt, og vi tror på, at vi kan nå langt sammen med den nye minister. Især hvis vi samtidig kan få luget ud i de mange tåbelige regler, der lige nu ligger som en tung dyne over dansk fiskeri, siger en forhåbningsfuld Svend-Erik Andersen.

Samtidig vækker Rasmus Prehns nordjyske ophav glæde i fiskerierhvervet. Rasmus Prehn er valgt i Hjørring og bosat i Aalborg og kender derfor alt til forholdene i Nordjylland, hvor fiskeriet sikrer arbejdspladser til mange nordjyder i selve fiskeriet og i følgeerhvervene.

- Fiskeriet er en vigtig del af Danmark og den danske kultur ikke mindst i Nordjylland. Det ved jeg, at den nye minister er helt bevidst om, og den forståelse håber og tror jeg, han vil tage med sig ind i ministeriet. Og det er lige præcis, hvad der er brug for, afslutter Svend-Erik Andersen.
___________________

Yderligere information:
Svend-Erik Andersen, formand for Danmarks Fiskeriforening, tlf. nr. +45 21 17 70 80
____________________
... Se mereSe mindre

God tur til København ... Se mereSe mindre

God tur til København

2 måneder siden

Hanstholm Fiskeriforening

... Se mereSe mindre

2 måneder siden

Hanstholm Fiskeriforening

Per Larsen; fuld opbakning til fiskerne ... Se mereSe mindre

Comment on Facebook

Dejligt at høre på Konservaties ordføre Per Larsen han kunne da tale for fiskernes problemer ,fik da en god forklaring med fiskeriet ,han var da en man kunne lytte til ,så Mogens Jensen kan da bare tag til Eu og blive der bare han ikke spænder ben for de danske fiskere og arbejdspladser ,som han siger det går nok ,ja han kan jo starte med at gå af ,for vi skal havde en fiskeriminister der arbejder kun med det og ikke andet .

2 måneder siden

Hanstholm Fiskeriforening

Billeder fra Fiskeriskolens opslag ... Se mereSe mindre

2 måneder siden

Hanstholm Fiskeriforening

... Se mereSe mindre

2 måneder siden

Hanstholm Fiskeriforening

... Se mereSe mindre

2 måneder siden

Hanstholm Fiskeriforening

Vi er klar i Hanstholm, så kom frisk ombord 🇩🇰 Thorbjørn og Sussi👍 ... Se mereSe mindre

2 måneder siden

Hanstholm Fiskeriforening

Fiskerne i Hanstholm ... Se mereSe mindre

Se flere nyheder