Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

Fra Nordjyske i dag
Dyrt at stå til søs: Skyhøje priser på brændstof truer fiskeriet på økonomien
Jan N. Hansen, formand for Hanstholm Fiskeriforening, havde i efteråret 2021 besøg af den konservative Søren Pape Poulsen i et forsøg på at sætte ord på nogle af fiskeriets problemer, nu håber han på politisk forståelse for behovet for hjælp til at komme gennem den aktuelle brændstofkrise.- Lige nu, kan vi kun håbe på to ting. Lavere priser på brændstof eller en hjælpende hånd fra politikerne, siger Jan N. Hansen, formand for Hanstholm Fiskeriforening.

Lige nu betaler fiskeriet dobbelt så meget for en liter diesel i forhold til prisen først på året og det udfordrer fartøjernes økonomi, siger Hanstholm-fiskernes formand

HANSTHOLM: Fiskeriet mere udfordret end godt er. Lige nu kæmper erhvervet med lave kvoter og venter stadig på at få udbetalt den lovede Brexit-kompensation for tabte fiskemuligheder i britisk farvand. På toppen af det skal erhvervet lige nu forholde sig til nogle brændstofpriser, som er fordoblet siden årsskiftet.
Lige nu ligger prisen for en liter marinediesel på omkring ni kroner renset for moms I begyndelsen af 2022 var prisen mellem fire og fire og en halv krone for en liter.
- Som tingene står lige nu kan vi bare gøre en ting - søge at begrænse vores udgifter til brændstof mest muligt ved at fiske klogt. Sejle langsomt, liggestille om natten, søge havn i dårligt vejr og i det hele tage tænke i enhver mulighed for at spare brændstof, siger Jan N. Hansen, formand for Hanstholm Fiskeriforening.
Den mest konsekvente måde at spare brændstof på er at blive i havn, og den løsning er der fartøjer, som har valgt, men de fleste forsøger stadig at holde fartøjerne sejlende.
- Trawlerne mærker de høje brændstofpriser mest, fordi de har det højeste brændstofforbrug. Men det er også trawlerne, der lander størstedelen af den fisk, der fanges. Garnbåde og snurrevodsfartøjer er heldigere stillet. Deres fiskeri er mindre brændstofkrævende, men som situationen er lige nu, kan vi kun håbe på to ting. Lavere priser på brændstof eller en hjælpende hånd fra politikerne, hvis de fortsat vil have et fiskeri, der kan levere fisk, som kan trække eksportværdier til Danmark, siger Jan Hansen.
Danmarks Fiskeriforening har foreslået, at partierne bag den seneste aftale om det danske hav-, fiskeri- og akvakulturprogram bruger penge herfra til at afbøde brændstofkrisen i fiskeriet. Det er allerede sket i andre EU-lande.
- Danmarks Fiskeriforening har foreslået en kompensation på to kroner per liter brændstof, siger Jan Hansen. Det vil ikke redde alt, men være en tiltrængt hjælp til fiskeriet. Beregninger har vist, at hvis prisen på brændstof kommer på på mellem 6,00 og 6.50 kroner literen, eksklusive moms og vil op mod 31 procent af den danske fiskerflåde havde svært ved at få økonomien til at hænger sammen.
Hanstholm-fiskernes formand understreger, at brændstofkrisen også er et problem for fiskeeksportører og fiskeindustrier, for håndværkere og for fiskerihavnene.
- Men vi har en række fartøjer, som er tvunget til at tage på fiskeri i et forsøg på at fiske så meget, at der er mulighed for at betale løn til besætningen og fastholede den. Samtidig har vi stadig en række fartøjer, som trods gode priser på fisk i 2021 ikke har haft luft til at konsolidere sig. Så de høje priser på brændstof rammer ekstra hård i et erhverv, der i forvejen er økonomisk presset, siger Jan Hansen.
... Se mereSe mindre

Nu er der sent brev fra DFPO

Til Miljø- og fødevareudvalget
Ministeren for fødevarer, landbrug og fiskeri
8. juni

Det danske hav-, fiskeri- og akvakulturprogram skal sikre fødevareforsyningen

Krigen mellem Ukraine og Rusland har udløst en brændstofkrise i dansk fiskeri. Priserne på brændstof er lige nu så høje, at det ikke kan betale sig at fiske, da de stigende brændstofpriser har medført, at omkostningerne ganske enkelt er for høje. Det er en alvorlig situation, som både kan få store konsekvenser i de dele af Danmark, der er afhængige af fiskeriet og som kan få konsekvenser for fødevareforsyningen.
Danmarks Fiskeriforening foreslår derfor, at aftalepartierne bag den seneste aftale om det danske hav-, fiskeri- og akvakulturprogram (EHFAF) omprioriterer midlerne på det nuværende program sådan, at midlerne kan bruges til at afbøde den nuværende brændstofkrise i dansk fiskeri. Omprioriteringen skal sikre, at fiskeriet kan komme igennem brændstofkrisen og dermed sikre den fremtidige fødevareforsyning og ruste Danmark bedre i krisetider, som den vi lige nu oplever.
På den baggrund beder vi Folketinget om hjælp. For I kan gøre en forskel for den enkelte fisker, der lige nu ikke kan få enderne til at nå sammen. I EU har man allerede sat kriseberedskabet i gang og banet vejen for, at EHFAF-midlerne kan bruges til at kompensere fiskeriet for stigende brændstofpriser. Samtidig har politikere i lande som Frankrig, Tyskland og Sverige taget ansvar og iværksat ordninger, der skal hjælpe fiskeriet gennem brændstofkrisen. Vi opfordrer til, at de eksempler forfølges sådan, at danske fiskere ikke stilleres ringere end fiskere fra andre lande. Og sådan at der også er et fiskerierhverv i fremtiden.
Konkret foreslår vi en model, hvor der ydes kompensation på op til 2 kroner per liter brændstof. Det vil ikke afværge brændstofkrisen fuldstændig, men det vil alt andet lige gøre det lettere for den enkelte fisker at komme igennem krisen og fortsat bidrage til fødevareforsyningen.

Situationen er yderst alvorlig. Derfor opfordrer vi til, at der hurtigst muligt tages affære. Fiskeriets fremtid er på spil og dermed også fødevareforsyningen. Det er alvorligt. Derfor skal alle midler tages i brug.
Med venlig hilsen
Svend-Erik Andersen
Formand for Danmarks Fiskeriforening PO
... Se mereSe mindre

Comment on Facebook

Og vi forvænter ingen hjælp fra nogle af regeringens folk det er sådan kassen er tom

Tror i ikke i skal starte med at sende en stor tak til Simon og Ib. De startede et bål de ikke selv kunne slukke 🤡🤡🤡🤡

Hvad tænker vores minister og regeringen på når de ikke vil lave ordninger til fiskeriet ang den situation fiskeret er havnet i forbindelse med krigen i Ukraine med forhøjet diesel priser
Eu har frigivet mulighed for at der kan bruges penge fra tilskuds ordningen EHF til at hjælpe erhverv der er i krise i forbindelse med krig
Kom nu i gang Rasmus Prehn fiskeriet styrt bløder
... Se mereSe mindre

Comment on Facebook

Vi kan ikke forvente noget af den regering vi har , det er kun de øvrige lande i EU der kan vise handling overfor befolkningen, vores socialdemokratiske styre befinder sig i en osteklokke og ser kun sig selv igen og igen. Skammeligt for vort fiskeri .

Rasmus Prehn gør ikke andet end at klappe i sine små tynde fingre. Nu er alt han skal gøre for at please sine korrupte kompagnoner i Danmarks Naturfredningsforening, absolut ingenting. Alt andet, fremstår han jo mindre som et kommunist røvhul ved bare at lade os gå nedenom og hjem, end han gør ved at forfølge hans tidligere plan om at kvæle os selv, med alverdens mulige og umulige detailstyrings forslag, samt en politik som kun det gamle sovjet ville drømme om. Men som min far altid sagde, så tror tyv at hver mand stjæler.

Så er mødet om landnings pligt i gang i fiskeriforening bestyrelselokal
Konsulent Jacob Handrup fra DFPO er i gang med en omhyggeligt gennemgang
... Se mereSe mindre

Så er mødet om landnings pligt i gang i fiskeriforening bestyrelselokal 
Konsulent Jacob Handrup fra DFPO er i gang med en omhyggeligt gennemgangImage attachmentImage attachment

Hej Vores medlemmer
Tirsdag den 24. maj fra 10 til 12, kommer Jacob Handrup forbi Hanstholm Fiskeriforening og vil tale om landingspligten. Jacob vil fortælle om hvorfor overholdelse af regler for landingspligten er vigtigt. Jacob har en masse gode råd til hvordan man kan overholde landingspligten, så man ikke risikerer sanktioner fra fiskerikontrollen eller fremtidige kvotereduktioner for os alle. Jacob vil samtidig præsentere DFPO´s vejledning til landingspligten, der gerne skulle være simpel og ligetil at gå til. Man vil på mødet få mulighed for at stille spørgsmål reglerne og samtidig give input til mulige forbedringer som DFPO kan arbejde videre med.


Med venlig hilsen
Hanstholm Fiskeriforening
Formand
Jan N Hansen
Tel:40603130
... Se mereSe mindre

2 måneder siden
Hanstholm Fiskeriforening

Billeder fra Fiskeri Tidendes opslag ... Se mereSe mindre

2 måneder siden
Hanstholm Fiskeriforening

DFPO mf gør klar til naturmøde i Hirtshals ... Se mereSe mindre

DFPO mf gør klar til naturmøde i HirtshalsImage attachmentImage attachment
2 måneder siden
Hanstholm Fiskeriforening

Contrary to popular belief, trawling does not destroy the seabed. The latest in our Fishy Falsehoods series - out now.
www.shetlandfishermen.com/site/assets/files/2132/sfa_fishy_falsehoods_paper_three.pdf
... Se mereSe mindre

2 måneder siden
Hanstholm Fiskeriforening

Vi takker alle der var med til at gøre denne mandag med fiskeriminister og ministerkontor til en god dag
Jeg håber på at de har tasken fuld af gode tiltage for fiskeriet og det vil være med til at give fiskeriet nyt mod til fremtiden
... Se mereSe mindre

Comment on Facebook

Hvorfor takker i for det? Han burde have det lige så skidt som hele erhvervet. Han er sgu alligevel farligere end Simon kollerup og Ib Poulsen til sammen.

Ministeren han er jo styret af Danmarks Naturfredningsforening og vil ikke dansk fiskeri noget godt. Men flot at i prøver at sætte ham lidt ind i virkeligheden om et af de ehverv som han er minister for.

Personligt syntes jeg han skulle have været smidt i havnen.

Samme sang som da han var på Læsø.. ingen ting er sket

Bare synd Rasmus Prehn låser tasken når han har fået noget der i, og så smide det hele ud, ude af øje ude af sind🤮

View more comments

2 måneder siden
Rasmus Prehn

Tak til alle jer, der har været forbi Fiskeriministeriet, som i dag rykkede til Hanstholm Havn.

Det gør stort indtryk at høre, hvordan høje dieselpriser og hårde men nødvendige politiske beslutninger presser mange fiskere. Hvor ville jeg ønske, at jeg med et trylleslag kunne skaffe flere fisk i havene og i fiskenettene, men det er ikke muligt.

Jeg tror på en lys fremtid for fiskeriet, hvis man erkender, at der grundlæggende skal en forandring til, og man gør det på den rigtige måde. Vi er nødt til at have optimismen med om bord på kutteren.

Dialogen har været konstruktiv, og jeg tager en masse overvejelser og idéer med fra dagen i dag til, hvordan vi sammen sikrer fremtidens fiskeri i Danmark 🐟

Hanstholm.nu Hanstholm Fiskeriforening
... Se mereSe mindre

Comment on Facebook

Nu har vi fiskere gjort som i politikere har sagt de sidste mange år det har åbenbart ikke hjulpet , det kunne være i skulle til ar lytte mere til fiskerne i stedet for dn og greenpis 🤔

Rasmus Prehn når du nu så gerne vil af med dansk fiskeri, hvorfor laver du så ikke en ophugnings runde, så vi i det mindste kan betale vores gæld, mener du godt nok, konkurs er den eneste løsning. Med det minkene kommer til at koste det danske samfund, ville det være peanuts, det der skal til for at nedlægge dansk fiskeri og så kan du få dit ønske job ved de grønne med en fjer i hatten, skaf os et økonomisk grundlag eller ophug os, så let er det

Jeg siger mange tak for hjælpen og rat og vide når man maile noget til fiskeriminister. Så bliver man taget alvorligt. PS mener du hjælpe er konkurs. Og jeg håber du finder de gamle maile frem og læser dem igennem. Svare på og der skal gi dispensation på mit problem. Eller en pige 12 år skal være alene hjemme hjemme.

Støttepartierne og NGO har desværre alt for stor indflydelse i fødevareministeriet, tydeligt illustreret da et trawlforbud i Bælthavet blev flettet ind i finansloven som en tyv i natten..! 🤨

Jeg er meget interesseret i den grundlæggende forandring på den rigtige måde, som du mener dansk fiskeri skal igennem. Vil du prøve at sætte lidt flere ord på den.?????

Jeg bliver ked af det på de danske fiskeres vegne 😪. Vidste du? At 24 både ud af 27 både på Bornholm har søgt ophugnings støtte😪. Om få år, har vi desværre nok ikke mange fiskere tilbage i DK. Bare de dog kunne finde en løsning sammen med regeringen 🙏. www.facebook.com/115621461786836/posts/6247503201931934/

Respekt for at du tager ud og møder folk. Enige bliver i jo nok ikke 😉

Rasmus Prehn fik du svar på hvad man ser på billederne 🤔 Kasper Roug vil også gerne vide det.

Minkavl skal forbydes, dyrs velfærd er vigtigere end 1 minkpels !

Har du mødt et bredt udsnit, eller er det brokkerøvene?

Han vil lukke jeres erhverv! Pas på! Han er farlig!

Rasmus Prehn Hvornår kommer der noget fra det værksted som du hele tiden snakker om? Når du endelig er i en dialog, så lyder det så godt og så sker der ikke mere. Klaphat

Kære Rasmus jeg vil gerne orientere dig om vore set med fisker interesser vellykkede forsøg med udsætning af befrugtede torskeæg. Vi udførte forsøgene øst for Bornholm i 1990. Kent Kirk var informeret dengang.

Nej du skal ikke lege tryllekunster bare sæt dig ind i den virkelige verden og stop nedlæggelse af endnu et ehverv.

Hej Rasmus fint du kommer til Hanstholm i dag men i bliver alle sammen ved med og sige til os fisker vi skal om stille os og jeg spøger dig igen idag uden svar på hvad skal vi alle sammen om stille os til det fiskeri jeg og min bror driver med vores båd kan man ikke fange med garn eller snorvod så nu spøger jeg igen hvad er det i vil ha os til hver gang i får en eller anden idé med nogle nye redskaber koster det os en bondegård men vi skal bruge pengene for at få lov og fiske men det stadig ikke godt nok nu spøger jeg HVAD MER ER DET VI SKAL OM STILLE OS TIL

Ja jeg kunne sagtens tænke mig til at dig og din kæreste fra Danmarks naturfredningsforening er blevet enige om nogen rigtig fine forandringer. Du er sgu ved at være lidt træls Rasmus Prehn.

Hvad så for mig der feks har et trawl fartøj liggen stille , efter jeg måtte købe en snore vods kutter for det er det i kalder grøn og vil vi skal. Så vi retter bare ind som i siger. Er du klar over hvad det koster af penge , når i nu gætter jer frem til hvordan det skal drives. Nu har jeg en trawler jeg har kostet op og lavet til som jeg ønskede, nu kan jeg så begynde og rykke det hele ned igen og lave det om som det var før. For med jeres fiskeri politik bliver det da ikke nemt og sælge en trawler😳 det jo total håbeløst og koster altså virkelig mange penge. Hvornår stopper det galskab Rasmus Prehn ?

Ingen sag at skaffe flere fisk i havet👍 du kan bare se at få sat miljøministeren og de “grønne” venner på plads☝️☝️☝️al fiskeri kystnært med GARN er blot noget man kan læse om i historiebøgerne inden for 10 år😡 og der er INGEN trawlere der er så økonomisk imbecile at de skifter til et GARNfiskeri som NGO har slået ihjel med deres fredninger af sæl og skarv🤷‍♂️

Ja det er så samme sang en gang til. Ikke en skid bliver det til

Ja det minder lidt lige som dengang på Læsø , flotte ord og ingen handling, kun slag i hovedet og usaglighed bagefter😭😭

Rasmus Prehn, men du kunne jo være lydhør overfor de foreslåede omstillingsforslag, som flere fiskere er kommet med? Og det endda på arter som trives fortrinligt...🤷‍♂️

View more comments

2 måneder siden
Hanstholm Fiskeriforening

Det er ved at blive sat ministerkontor op
Så minister kan tage imod fisker og andre fiskeri interesseret
Ministerkontoret åbner kl 0900 mandag morgen
... Se mereSe mindre

Det er ved at blive sat ministerkontor op 
Så minister kan tage imod fisker og andre fiskeri interesseret 
Ministerkontoret åbner kl 0900 mandag morgenImage attachment
2 måneder siden
Hanstholm Fiskeriforening

DANMARKS GRØNNE OMSTILLING SKAL VIRKE!

Vi skal reducere vores CO2-udledning i Danmark. Men vi skal ikke bare flytte den til vore nabolande. Det hjælper jo ikke på den globale klimasituation.

Derfor er jeg meget optaget af dansk fiskeris situation i forbindelse med de igangværende forhandlinger om en ensartet CO2-afgift.

Vi løser jo ikke de globale klimaproblemer ved, at danske fiskere tanker i Sverige.

Fiskeriet står med regeringens udspil til at blive det hårdest ramte erhverv. Det giver i mine øjne ingen mening.

Den grønne omstilling skal styrke dansk erhvervsliv, skabe flere arbejdspladser, vise omverden, at vi kan noget særligt i Danmark.

Det leverer regeringen desværre ingen svar på i forhold til fiskeriet. Jo, en kompensation på 50 mio . årligt / mod en betaling på over 200 mio. kr. i afgifter.

Regeringen vil åbenbart afvikle dansk fiskeri. Jeg tror mere på udvikling. Og det vil jeg kæmpe for i de videre forhandlinger!
... Se mereSe mindre

2 måneder siden
Hanstholm Fiskeriforening

Fiskeriministeriet til Hanstholm Havn

Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri

Presseinvitation: Prehn flytter Fiskeriministeriet til Hanstholm Havn

Der er varm kaffe på kanden og rigelig tid, når fiskeriminister Rasmus Prehn mandag d. 2. maj flytter Fiskeriministeriet til Hanstholm Havn. Her vil ministeren og ministeriet mødes med fiskere, lokale politikere og erhvervet til en åben dialog om, hvordan vi fremtidssikrer dansk fiskeri.

28. april 2022Minister for fødevarer, landbrug og fiskeri, Rasmus Prehn, udtaler:

”Dansk fiskeri står lige nu i en opbrudstid. Erhvervet har det svært. Vi herhjemme – og i EU – har truffet hårde, men nødvendige beslutninger for at sikre, at der også er fisk i de danske have i fremtiden. Det har gjort ondt på dem det handler om, nemlig den lokale fiskekutter, som stævner ud fra havnen i de tidlige morgentimer. Derfor trækker jeg teltpløkkerne på Fiskeriministeriet op og banker dem i jorden på Hanstholm Havn for at høre fiskernes bekymringer, forslag og idéer til, hvordan vi skaber et bæredygtig dansk fiskeri for de kommende generationer.”

Fiskeriministerens program for dagen:

Kl. 6.45-7.00: Fiskeriministeren åbner fiskeriauktionen i Hanstholm
Kl. 9.00-16.00: Åben dialog med ministeren. Alle er velkommen
Pressen er velkommen til hele programmet.

Åbningstid: Fiskeriministeriet på havnen holder åbent fra kl. 9.00 – 16.00 d. 2. maj 2022

Sted: På Hanstholm Havn ved Restaurant Medvind, Fibigers Gade 1, 7730 Hanstholm

Hos Fiskeriministeriet på havnen kan du møde:

Fiskeriminister: Rasmus Prehn

Direktør i Fiskeristyrelsen: Nanna Møller

Afdelingschef i Fiskeriministeriet: Hanne Lund-Christensen

Kontorcheferne i kontoret Bæredygtig Fisk i Fiskeriministeriet: Nis Christensen og Nicolai Højlund

Fagansvarlig for landingskontrol i Nykøbing Mors-afdelingen: Jeppe NielsenSe nyheden på hjemmesiden

Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri

Afmeld eller rediger dit abonnement på nyheder

Hos Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri skal borgere og samarbejdspartnere have fuld tillid til, at deres personoplysninger håndteres professionelt og betryggende. Ministeriet tænker derfor altid på databeskyttelse og handler forsvarligt efter gældende lovgivning. Læs mere om ministeriets privatlivspolitik på hjemmesiden
... Se mereSe mindre

2 måneder siden
Hanstholm Fiskeriforening

Så er muligheden for vores medlemmer og andre med interesse for vores fiskeri erhverv
Thisted kommune og boger har brug for vi har et bæredygtigt erhverv
Så alle møde op og fortælle vigtighed af fiskeriet i vores område til Rasmus Prehn mf
Så når de køre hjem har de kufferten fuld af gode ideer til et forsat fiskeri
Vi skal have fiskekvoter der er overens med naturen
Husk og møde op og kommer med konstruktive ideer til fiskeriets fremtid
... Se mereSe mindre

Så er muligheden for vores medlemmer og andre med interesse for vores fiskeri erhverv   
Thisted kommune og boger har brug for vi har et bæredygtigt erhverv 
Så alle møde op og fortælle vigtighed af fiskeriet i vores område til Rasmus Prehn mf
Så når de køre hjem har de kufferten fuld af gode ideer til et forsat fiskeri
Vi skal have fiskekvoter der er overens med naturen 
Husk og møde op og kommer med konstruktive ideer til fiskeriets fremtid
3 måneder siden
Torsten Schack Pedersen

🌊 NORMALT ER DER KAMP OM FISK, MEN NU ER DER OGSÅ KAMP OM HAVET 🌊

Der skal tages hensyn til både havvindmøller, energiøer og råstofvinding. Men det er vigtigt, at fiskeriet også inddrages.

Det var det budskab, som formanden for Hanstholm Fiskeriforening, Jan Hansen, tegnede til deres generalforsamling i fredags. Jan lagde ikke skjul på, at andre interesser lægger et øget pres på et i forvejen presset erhverv, hvis der ikke tænkes i samarbejde.

Administrerende direktør for Danmarks Fiskeriforening, Kenn Skau Fischer, understregede også på generalforsamlingen, at erhvervet har problemer med at blive hørt i debatten om grøn omstilling, hvor fiskeriet også har en stor rolle.

🐟 Derfor var jeg i fredags med til Hanstholm Fiskeriforenings generalforsamling med tanke på de snarlige forhandlinger om havplaner og havstrategi, som vi i Folketinget skal forhandle engang efter påske.
Her vil jeg have fiskeriet for øje, men de er i hård kamp med andre interesser. Det var nogle af de ord, jeg sagde til generalforsamlingen.

💙 Dialog og samarbejde er vigtigt og altafgørende for at komme i mål, og fiskeriet skal inddrages og høres!

Efter generalforsamlingen var jeg til den forsinkede nytårskur i Thy Erhvervsforum, hvor Erik og Søren Hundahl vandt prisen for Årets Thybo. 🏆 Erik og Søren har begge i en årrække ledet familievirksomheden J.Hundahl A/S i Thisted. De har formået, at se udviklingen i branchen, udnytte deres netværk samt inddrage partnere og medarbejdere i rejsen. Det har resulteret i, at de har udviklet deres virksomhed og udvidet den til at være en markant aktør i stort set hele Vestjylland. Det er sindssygt flot og stort tillykke med titlen som Årets Thybo. 👏

I dag går min rejse videre til Aalborg, hvor jeg vil bruge dagen på at besøge Nordjyske virksomheder for at blive klogere på de lokale udfordringer og få inspiration til mit politiske arbejde.

Rigtig god dag derude! ☀️
... Se mereSe mindre

🌊 NORMALT ER DER KAMP OM FISK, MEN NU ER DER OGSÅ KAMP OM HAVET 🌊

Der skal tages hensyn til både havvindmøller, energiøer og råstofvinding. Men det er vigtigt, at fiskeriet også inddrages.

Det var det budskab, som formanden for Hanstholm Fiskeriforening, Jan Hansen, tegnede til deres generalforsamling i fredags. Jan lagde ikke skjul på, at andre interesser lægger et øget pres på et i forvejen presset erhverv, hvis der ikke tænkes i samarbejde.

Administrerende direktør for Danmarks Fiskeriforening, Kenn Skau Fischer, understregede også på generalforsamlingen, at erhvervet har problemer med at blive hørt i debatten om grøn omstilling, hvor fiskeriet også har en stor rolle.

🐟 Derfor var jeg i fredags med til Hanstholm Fiskeriforenings generalforsamling med tanke på de snarlige forhandlinger om havplaner og havstrategi, som vi i Folketinget skal forhandle engang efter påske. 
Her vil jeg have fiskeriet for øje, men de er i hård kamp med andre interesser. Det var nogle af de ord, jeg sagde til generalforsamlingen. 

💙 Dialog og samarbejde er vigtigt og altafgørende for at komme i mål, og fiskeriet skal inddrages og høres!

Efter generalforsamlingen var jeg til den forsinkede nytårskur i Thy Erhvervsforum, hvor Erik og Søren Hundahl vandt prisen for Årets Thybo. 🏆 Erik og Søren har begge i en årrække ledet familievirksomheden J.Hundahl A/S i Thisted. De har formået, at se udviklingen i branchen, udnytte deres netværk samt inddrage partnere og medarbejdere i rejsen. Det har resulteret i, at de har udviklet deres virksomhed og udvidet den til at være en markant aktør i stort set hele Vestjylland. Det er sindssygt flot og stort tillykke med titlen som Årets Thybo. 👏

I dag går min rejse videre til Aalborg, hvor jeg vil bruge dagen på at besøge Nordjyske virksomheder for at blive klogere på de lokale udfordringer og få inspiration til mit politiske arbejde. 

Rigtig god dag derude! ☀️Image attachment

Comment on Facebook

Det er altså også vigtigt at vi fremmer den grønne omstilling

Hvad har du lavet i Folketinget idag

Se flere nyheder